Molladalen 11-13 januar 2013


Jønshornet 1419 moh i bakgrunn

Jønshornet 1419 moh i bakgrunn

Vi har startet ett nytt år og det er klart for nye opplevelser! En uke i forkant tekster jeg Mads om at det er gode vær meldinger fremover.. Er det tid for å finne på noe sprell, er jeg med. Det går ikke mange timene før invitasjon til camp Molladalen tikker inn. Med meldinger om sol, blå himmel og kvikksølvet på kalde blå, er det ikke annet enn GLEDE!

Fredag setter vi avgårde oppover dalen fra Barstad. Vi kommer opp til vatnet og slår camp ved «teltplassen» kulda river godt og ikke tvil om at dette blir en både en kald og en ekspesjonelt bra helg. Tidlig lørdagsmorgen er vi oppe, pakker sekk får i oss frokost å starter turen opp jønsrenna for å rekke soloppgangen på toppen av Jønshornet 09;49 (Ifølge GPS´n) Renna er pakket av hard og småisette snø, så stegjern og isøks er gode å ha! Kl 09:45 når vi toppen av Jønshornet, 4 minutt kommer sola og DÆVEN STEIKE for ett syn.. Bare i det sekundet sola  gløtter frem bak toppene, er hele turen en suksess!

På vei ned følger vi normal ruta, før vi finner en annen renne ned, og tilbake til camp. Her blir det tilbredt en rask lunjs – mens vi kjenner den beinharde råe kulda biter seg fast i alt som kan røre på seg. Etter lunsj setter vi kurs mot Svinetind. Mens vi kryper i javnt tempo oppover blir faktumet om å nå toppen for solnedgang reelt. Toppen nås og vi kan nyte sola gå fra gul-rød til rød-gul og videre ned bak fjella/havet i vest..

Vi er tilbake i camp når det to venner av Mads og Henrik kommer spaserende. Kvelden blir nytt ute under stjerneklar himmel med masse stjerneskudd. Denne natten blir å tilbringe ut under åpen himmel, men kulda er sterk og sender den ene etter den andre inn i teltet – så når jeg våkner søndags morgen er jeg alene. Takket være Mountain Equipment dun-soveposen og RÅ ull fra Aclima holdt jeg meg god og varm igjennom hele natten 😉 /Det er vel en grunn til at soveposten heter Dreamcatcher og warmwool sereien til Aclima er bare en fryd 🙂 ).

Søndag ble det litt spasering rundtom før vi braut camp å ruslet ned igjen og tilbake til hverdagen..

Her er litt biler fra turen… Takk for turen !

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

~ av Trymmen den 20/01/2013.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: